CULTURAL CENTER

LARISA, GREECE

Year

2016

Client

Municipality of Larisa

Area

1,100 m2

Type

Museum

Status/Stage

Competition 2nd Prize

The new building shell is constituted by panels of compressed straw 40 cm thick coated on the outer side of a transparent insulating film and inner plaster. the exposed panels of compressed straw in conjunction with the transparent overlay sheet, provided in the building, a reconnecting with thessalian area. the exceptional thermal insulation capabilities are able to reduce up to 95% on air conditioning needs of the building. this energy efficiency of new building classifies it in the category of building passive house (energy passive building), the combination of maximum energy economy’s, up to 95% on heating and cooling, its natural origin and therefore ultimate recycling character tranforms the whole project as a model of low cost bioclimatic and sustainable architecture.

2ND PRIZE

OPEN ARCHITECTURAL COMPETITION

REHABILITATION KONAKI AVEROF CULTURAL CENTER, LARISA, GREECE

Browse More Projects

AGET
AGET
KALAMATA EC
KALAMATA EC
NGHX
NGHX
PIRAEUS WATERFRONT
PIRAEUS WATERFRONT
NEAPOLI WATERFRONT
NEAPOLI WATERFRONT
J HOTEL
J HOTEL
TCCC
TCCC
SKG CF
SKG CF
KALAMATA WATERFRONT
KALAMATA WATERFRONT
M HOUSE
M HOUSE
LEMPA VILLAGE
LEMPA VILLAGE
ATMP
ATMP
UNDERWATER
UNDERWATER
NAVY YARDS
NAVY YARDS
THESS PA
THESS PA
COLLABORATIONS
COLLABORATIONS
E HOUSE
E HOUSE
PEDA
PEDA
TO TSAI
TO TSAI
P CAFE
P CAFE
KATECHAKI SQUARE
KATECHAKI SQUARE
RETHINK ATHENS
RETHINK ATHENS
DEH
DEH